Taxi Marko – najbolj prijazen voznik v Škofji Loki

TaxiMARKO - Taxi Marko voznik

Moje ime je Marko Oblak in sem že 20 let profesionalni voznik taksija – Taxi Marko

Želja po vožnji motornih vozil je v meni tlela že v času otroštva. Venomer sem pogledoval proti velikim kamionom in se čudil spretnostim njihovih voznikov. Komaj sem dočakal, da sem opravil  vozniški izpit in kmalu zatem tudi njegovo različico za težke kamione. A bolj, ko sem spoznaval  življenje poklicnega voznika tovornjaka, bolj mi je postajalo jasno, da takšen način življenja ni za mene. Počasi sem opustil misel na težke kamione, a želja po vožnji je ostala.

Začel sem s popoldansko obrtjo; taxi sem vozil kot dopolnilo svoji redni službi. Moje prvo prevozno sredstvo pa Opel Astra. A tempo dvojne službe je kmalu postal prenaporen in moral sem se odločiti. Odločil sem se za ljubezen svojega otroštva – vožnjo taksija; ustanovil sem podjetje Taxi Marko in še danes mi ni žal.

Sprva je bil dobršen del mojih voženj skoncentriran na obdobje noči, saj takrat ni javnega prevoza, kazni za prekrške pa so velike. Kasneje pa je bilo vse več prevozov v službo, na letališča, v zdravstveni dom ali bolnico; med drugim sem celo nekaj časa vozil deklico v vrtec. Noči vikendov še vedno preživim za volanom, medtem ko se med tednom ponoči  od časa do časa celo naspim. Več o mojih storitvah dobite na naslovu.

V vsej tej svoji več kot dvajsetletni karieri profesionalnega taksi voznika sem zamenjal štiri avtomobile prevozil več kot milijon kilometrov, a nikoli imel prometne nesreče. Takoj potrkam na les.

Volkwagen Passat Variant

Za svoje taxi storitve uporabljam popolnoma nov Volkwagen Passat Variant 2.0  TDi, ki je v svojem razredu znan kot prostorno in udobno prevozno sredstvo. Njegovo ugodje lahko občutite tako na dolgih, kot tudi na kratkih relacijah. Njegova notranja oprema ne skrbi le za udobje potnikov na najvišji ravni, ampak tudi za prijeten ambient. Med drugim za kvalitetno preživljanje časa vožnje skrbijo tudi izjemno kakovostni sedeži in dekorativni elementi. Vozila Volkswagen Passat so izredno varna, s svojim ogljičnim odtisom in varčnosti pri porabi energije prispevajo tudi k čistejšemu zraku in okolju na splošno.