Dosegljiv sem 24 ur na dan, 7 dni v tednu [24/7] +386-41-662-701
Taxi Marko - O meni

Ime mi je Marko

Moje ime je Marko Oblak in sem že 20 let profesionalni voznik taksija – Taxi Marko

Želja po vožnji motornih vozil je v meni tlela že v času otroštva. Venomer sem pogledoval proti velikim kamionom in se čudil spretnostim njihovih voznikov. Komaj sem čakal, da sem naredil vozniški izpit in kmalu zatem tudi njegovo različico za težke kamione. A bolj ko sem spoznaval  življenje poklicnega voznika tovornjaka, bolj mi je postajalo jasno, da takšen način življenja ni za mene. Počasi sem opustil misel na težke kamione, a želja po vožnji je ostala.

Začel sem s popoldansko obrtjo; taksi sem vozil kot dopolnilo svoji redni službi. Moje prvo prevozno sredstvo pa Opel Astra. A tempo dvojne službe je kmalu postal prenaporen in moral sem se odločiti. Odločil sem se za ljubezen svojega otroštva – vožnjo taksija in še danes mi ni žal.

Sprva je bil dobršen del mojih voženj skoncentriran na obdobje noči, saj takrat ni javnega prevoza, kazni za prekrške pa so velike. Kasneje pa je bilo vse več prevozov v službo, na letališča, v zdravstveni dom ali bolnico; med drugim sem celo nekaj časa vozil deklico v vrtec. Noči vikendov še vedno preživim za volanom, medtem ko se med tednom ponoči  od časa do časa celo naspim.

V vsej tej svoji več kot dvajsetletni karieri profesionalnega taksi voznika sem zamenjal štiri avtomobile prevozil več kot milijon kilometrov, a nikoli imel prometne nesreče. Takoj potrkam na les.